بشار زمرد ؛زیباترین پدیده گردشگری تالش
روزنو- آبشارها به ویژه آبشار زمرد حویق زیباترین پدیده گردشگری در گیلان است.

شهر حویق در ۴۰ کیلومتری شمال شهر تالش واقع شده و این شهر تازه تاسیس از ترکیب دو دهستان حویق و چوبر تشکیل شده است.
کشاورزی و زیر مجموعههای مربوط به آن نظیر زراعت، صید و صیادی و … اساس معیشت ساکنان ناحیه حویق را تشکیل میدهد.
کشت و زرع محصولات کشاورزی به ویژه کشت برنج با توجه به جلگهای بودن، از لحاظ درآمد برای خانوارها ارجحیت دارد.
دامداری نیز به روش سنتی در بین خانوارهای روستائی رایج است.
بخش حویق از جاذبههای طبیعی بسیار زیبایی برخوردار است، به طوریکه با فاصله چند کیلومتری میتوان از اراضی ساحلی کنار دریا به اراضی جنگلی در ارتفاعات پایکوهی رسید و با قرارگیری در این ارتفاعات به راحتی دریای خزر قابل دیدن است.
در ارتفاعات پایکوهی و کوهستانی چشمهها و آبشارهای بسیار دیدنی وجود دارد که چشم هر بینندهای خیره میکند.
همچنین در ارتفاعات کوهستانی جنگلهای انبوه و وسیع وجود دارد و پس از اراضی جنگلی، اراضی سرسبز مرتعی به طور وسیع به چشم میخورد.
آبشار زمرد حویق
آبشار زمرد حویق یکی از زیباترین پدیدههای گردشگری شهرستان تالش و استان گیلان به شمار میرود که در تمام فصول سال گردشگران و کوهنوردانی از دیگر نقاط و استانهای دیگر را به خود جذب میکند.
فاصله این آبشار از بازار شهر حویق ۹ کیلومتر است که قسمتی از جاده آن آسفالت بوده و بقیه نیز خاکی و کوهستانی است و از طبیعت نیز برخوردار بوده و میتوان برخی ییلاقات شهرحویق را مشاهده کرد.
خانههای روستایی در اطراف راه با مردمی مهماننواز نظر هر گردشگری را به خود جلب میکند و در طول راه مسجدی وجود دارد که مسافران میتوانند برای عبادت، استراحت و … در آنجا توقف کنند.
این آبشار در فصل بهار و تابستان از بیشترین گردشگران میزبانی میکند و طبیعت سرسبز و دلنشین این محل باعث شده تا مردم حویق نیز در روزهای تعطیل و به ویژه جمعهها و سیزدهبدر با خانواده از این مکان استفاده ببرند.
آب آبشار زمرد بسیار سرد بوده و محل زیست ماهی قزلآلا است.
بسیاری از گردشگران با قلاب ماهیگیری و دیگر وسایل این ماهیها را صید کرده و در روزهای گرم تابستان در آن شنا می کنند.
این آبشار از ییلاقات سرازیر میشود و بالاتر از آبشار زمرد چند آبشار کوچک وجود دارد که از زیبایی ویژهای برخوردار هستند.
ییلاقات حویق
ییلاقهای خوش آب و هوای حویق، درهها، چمنزارها، مراتع و دشتهای زیبا در فصل تابستان برای تفریح و گردش و استفاده از آب و هوای مناسب یکی از ظرفیتهای جذب گردشگری محسوب میشود که مهمترین آنها ییلاقات برزوبگ، زری، زرگری، توئل، کته چول و آترانماری است.
طرح تفریحی و گردشگری حویق
محدوده شهر حویق با ترکیب روستاهای صیدگاه، آغاسی محله، صولی محله، اوتار محله و ریک محله محدوده وسیعی از کوهپایههای جنگلی و ساحل دریا را در برگرفته است.
شهرداری حویق در ابتدای امر به تهیه طرح تفریحی و گردشگری ساحلی پرداخت و فاز نخست آن را آغاز کرد که طبق بازید حضوری از این طرح، احداث پروژه طرح گردشگری با پیشرفت قابل ملاحظهای در حال انجام است.
این محدوده توریستی در فاصله یک کیلومتری جاده اصلی آستارا تالش در محدوده شهر حویق واقع شده و در توسعه بخش گردشگری شهر حویق میتواند نقش بسیار موثری ایفا کند.
سایت ساحلی حویق با کشیدگی در ساحل به صورت خطی از عرصه مناسب برای جانمایی انواع امکانات و خدمات رفاهی گردشگری با چشمانداز مناسب به دریا و از طرفی به اراضی برطرف جنگلی برخوردار است